R2B2 rozšířila mobilní reklamu o funkci přímého volání

23. 8. 2016 Praha

Mobilní programatická reklama je nabízena na mobilních verzích prémiových českých webů (např. idnes.cz, lidovky.cz nebo nova.cz). Rozměry kreativy jsou 500x200 pixelů. Současné mobilní reklamní kanály společnost R2B2 rozšířila o novou funkci - Click 2 Call.

Výhodou mobilní programatické reklamy je kromě velkého zásahu uživatelů, díky rozsáhlým prostorům pro komerční sdělení (více než 1/4 obrazovky přenosného zařízení), také udržení kontaktu s uživatelem pomocí funkce rolování kreativy. Click 2 Call tyto výhody výrazně doplňuje a umožňuje nové propojení inzerentů a zákazníků.

“Na rozdíl od klasické reklamy, která odkazuje na web, nová funkce Click 2 Call místo toho po kliknutí vytočí telefonní číslo. To mobilní reklamě dodává další prvek, a pro inzerenty i zákazníky se tak otevírají nové možnosti,” říká Stanislav Mottl, manažer R2B2. “Kliknutím na reklamu se vytočí telefonní číslo, které může odkazovat například na podporu.”

Mottl vysvětluje: “Jde tak o snadné spojení bez toho, že by zákazník musel hledat telefonický kontakt na webových stránkách. Tato funkce se stává důležitou hlavně pro služby a produkty, u kterých je telefonní rozhovor konverznější (rezervace restaurací, hotelů či různé last minute objednávky) než proklik na web.”
click_2_call (1).png
K vytvoření není třeba žádných zvláštních nastavení. Na webových stránkách R2B2 je ke stažení šablona, do které se pak v nákupní platformě Adform doplní číslo a vlastní kreativa. Mobilní branding s Click 2 Call má všechny programatické výhody včetně geografického cílení nebo spouštění podle časových rozvrhů..

“Věříme, že nová funkce Click 2 Call může do budoucna zvýšit interakci mezi inzerentem a zákazníkem,” říká Mottl.

Společnost R2B2 se systematicky věnuje inovacím v oblasti programatického obchodu s reklamou napříč všemi mediatypy. Programaticky prodává nativní reklamu. Provozuje první platformu programatického prodeje printové reklamy. Dále se zaměřuje na využití programatiky v televizním a OOH prostředí.
29.08.2016 13:49:10
Tým Webgarden