R2B2 razantně zvyšuje videoinventory

- Čeští vydavatelé programatickému nákupu videoreklamy věří
- Videoinventory vzroste do konce roku na 70 miliónů aukcí
- V nabídce nově i pre-roll a mid-roll

Praha 19. října 2015 – Zhruba po měsíci fungování se prokázalo, že programatický nákup videoreklamy je jednoznačně dobrým tahem. „Vydavatelé dali programatice zelenou. Z původních statisíců aukcí post-rollu jsme se za měsíc dostali na 35 miliónů měsíčně,“ říká Stanislav Mottl z R2B2. Do konce roku R2B2 nabídne až 70 miliónů aukcí měsíčně. Novinkou je, že lze nakoupit všechny tři formáty. R2B2 totiž rozšiřuje o pre-roll a mid-roll formáty.

Nové příležitosti pro efektivní marketing spočívají zejména v kontrole průběhu kampaně, vysoké flexibilitě a absenci omezujících závazků. Důležitým prvkem jsou i nepřeberné možnosti cílení. „Díky tomu je videoreklama dostupná nejen velkým inzerentům, ale lze ji nakupovat i v malém množství a třeba i po jednotkách vybírat ty nejrelevantnější adresáty reklamy,“ vysvětluje Stanislav Mottl. A tak se tento reklamní kanál profiluje jako velmi výhodný i z hlediska proklikovosti (více než 3%) a výsledné ceny za proklik, a to dokonce o několik desítek procent oproti dostupným alternativám.

Videoinventory pro programatický prodej roste rychleji, než se všeobecně předpokládalo. Je to způsobeno kladným postojem již zapojených vydavatelských domů, které uvolnily větší prostor pro R2B2 platformu a zároveň zapojením nových titulů. „Navíc nyní došlo k rozšíření o pre-roll a mid-roll formáty,“ prozrazuje čerstvou novinku Stanislav Mottl. Jedná se o další potvrzení skutečnosti, že programatický nákup je správným směrem v on-line marketingu. „O zapojení do programatického nákupu videoreklamy se navíc zajímají také další vydavatelé, a proto není vyloučeno, že bude dostupný prostor růst ještě rychleji,“ dodává Mottl.

Poznámka:
Programatický nákup automatizovaný způsob obchodování s reklamním prostorem
Post-roll videoreklama umístěná za videem
Pre-roll videoreklama umístěná před videem
Inventory kapacita a umístění video-reklamy

O společnosti R2B2
R2B2 je technologická společnost, která se zabývá vývojem pro tzv. programatický nákup reklamních prostor a jejich správou.

Portfolio R2B2 pro RTB tvoří portály: iDNES.cz, Lidovky.cz, TN.cz, Echo24.cz, Tipcars.cz apod. Novinkou je možnost nákupu videoreklamy programaticky na portálech iDnes.cz, Playtvák, Prima PLAY. K dispozici je více než milión zobrazení denně.

R2B2 s.r.o.
Rybná 716/24, 110 00