R2B2 představuje Video Branding. Největší online reklamní formát je nyní ještě atraktivnější

Skloubením programatického Brandingu a videa vznikl v dílně technologické společnosti R2B2 nový online formát Video Branding. Navazuje tak na nejvýraznější formát, který R2B2 v rámci svého portfolia nabízí.

Stále se jedná o typ programatického Brandingu, statické obrázky zde však nahrazuje video. Jsou to právě Rich Media, která vnáší do Brandingu interaktivitu, s kterou se stává inzerovaná kreativa pro návštěvníka webu atraktivnější. „Díky jeho rozměrům 2000x1400 px tento formát skutečně nelze přehlédnout,” říká František Bauma z R2B2.
render_video.jpg
Nový typ kreativ?
Video Branding je určen pro desktopové verze webových stránek. U kreativ je důležité počítat s překrytím videa hlavním obsahem webu. „Nemusí však být vytvořeno několik kreativ. Stačí mít jednu, ideálně s použitím videa ve formátu 16:9. Ta se následně přizpůsobuje brandingovým pozicím na všech zapojených webech v naší síti. Z důvodů datové náročnosti zřejmě neuvidíme dlouhá videa, jak jsme zvyklí u klasických video reklam, ale spíše kratší videosmyčky. Ty dobře vyplní pozadí stránky a navíc svými rozměry s vysokou pravděpodobností návštěvníka webu zaujmou,” dodává Bauma.
Cílení je samozřejmost
Stejně jako u ostatních programatických formátů si i Video Branding ponechává benefit možnosti behaviorálního cílení na vybraná publika, která lze použít buď z vlastních zdrojů nebo zakoupit společně s reklamním prostorem.
Co jsou Rich Media
Rich Media jsou výrazem pro online reklamu, která obsahuje pokročilé funkce, jako jsou audio, video nebo jiné prvky, které povzbuzují návštěvníky webu k interakci s obsahem reklamního sdělení.
Kromě textu a obrázků nabízejí Rich Media více způsobů, jak zapojit publikum do reklamního sdělení. Reklama se může rozšiřovat, posouvat, překrývat druhou vrstvou či může přehrát video na jejím pozadí. Inzerent tak může vytvářet složité reklamní kreativy s obsáhlejším sdělením, které jsou pro publikum atraktivnější a mají vyšší míru dokončení konverze.
26.07.2017 13:43:01
filip.trefil