Inzerenti mohou nově doplnit programatické kampaně o nativní reklamu

Inzerenti mohou nově doplnit programatické kampaně o nativní reklamu
Praha 27. 7. 2016

Společnost R2B2 přinesla do reklamního prostoru programatickou obdobu klasických PR článků, kterou je nativní reklama. Tento typ reklamy je vizuálně téměř nerozeznatelný od webu, na kterém je zobrazena. Na rozdíl od PR článků ale přímo odkazuje na web inzerenta.

Nativní reklama spojuje PR články s nejzásadnějšími výhodami programatiky:
  • Kontrola nad kampaní v reálném čase
  • Individuální kreativy pro různá publika
  • Pokročilé možnosti cílení, nákupu dat a optimalizace
  • Storytelling a další formy retargetingu
  • Programatické propojení s celou kampaní

“Pro inzerenty je to jedinečná možnost, jak obohatit a doplnit své kampaně novým komunikačním kanálem. Nativní reklama se zobrazuje na prémiových webech českého internetu a inzerenti ji mohou zakoupit přes Adform DSP. Tento online formát značku buduje dlouhodobě, není tudíž aplikován jen jako krátkodobá reklama. Velmi důležité také je nativní reklamu zacílit na správné publikum a k tomu využít vhodných komunikačních kanálů,” vysvětluje Stanislav Mottl, manažer R2B2.

Vzhledem je nativní reklama podobná PR článkům, ale může obsahovat některé další prvky - například viditelnou proklikovou adresu, CTA popisek nebo ikonku. Ačkoliv budou inzeráty maximálně přizpůsobeny obsahu stránek, bude je doprovázet označení “Reklama”.

Více o nativní reklamě na webu R2B2.

Společnost R2B2 se systematicky věnuje inovacím v oblasti programatického obchodu s reklamou napříč všemi mediatypy. Provozuje první platformu programatického prodeje printové reklamy. Dále se zaměřuje na využití programatiky v televizním a OOH prostředí.
V květnu 2016 pořádala 1. programatické setkání v ČR Den programatiky.
native_ad_crop.png
27.07.2016 14:33:11